HTML

Egomikomcsi

Véres- (Vörös-) -szájú mutánsok Esztergomban Bérencz Jenő, Kurvajó Gábor, Büdösborz Gergő, Csömör "nagy tisztelettel" Sándor, Aaanyíriőőő Aaattilaőőő, Fingfej Csaba, Dr. Kézzellátó László, Mindenlében Kanál Katalin, Bőnyálú Mátyás, Lopási Elza, Killer-Sertés Tamás, Behajtási Engedély Gábor, Gyűlölgom János, Rafael Gyalázs, a lista bővül..., és minden lista végén, legalul: Rózsaszín Párduc, haller zoltán...

Friss topikok

Linkblog

Bohocz és Parányi, a Cikis Összeomlás (erkölcsök, hogy értsétek)

2008.01.27. 13:02 Egomikomcsi

Csákány!

Mikulás után nem jelentkeztünk, mert béke, szeretet, család, óév-újév, lélek, sursum corda. Tényleg. És semmi bejgliprofanizmus, kocsonyaprosztóság, olcsószaloncukor, állatimelléktermék-halálvirsli és fekveokádás.

Úgy tűnt, a gyíkok is visszahúzódtak a kövek alá, talán, vagy kaméleon (a profi! huhha-ha!) szóval kaméleonként legalább színüket változtatván próbáltak jófejek lenni. De a seggarc az seggarc, a Bérencz csak Bérencz maradt, hamar kiderült, no lám, no lám. Koblentz a Szépbadarságban megint rittyentett neki cikket, megint a Szent Istvánról. Megint téblábol szegény Bérencz, szülősködik, képviselősködik, sőt biztos civil véleményt is fogalmaz már zűros-áporodott alagsori homályokban, ahol műbőrkalapban Pravdát, Az nincs-et stencileznek szorgos elvtársi kezek, mahorkától sárga ujjacskák.

És ahogy egy rendes, vonalas elvtársnőtől elvárják, Koblentz illusztrálja a tirannikus, éjjel begyűjtős, veseleverős, földönrugdosós, herezacskót áramozós állapotokat azzal, hogy mindenki név nélküli a cikkben. Név nélküli rettegő. Persze ez így önellentmondás, ha levesszük balranézős olvasószemüvegünket, látnánk. A hiteltelenségel nem igazolhatunk kitalációkat, a számonkérhetetlenséggel nem támaszthatjuk alá Bérencz számonkérő, kioktató mondatait. De a Szépbadarságban mindez elmegy, majd nemsokára jő a Pékfasza, meg az Az nincs, ismét 2002, az önkormányzatba beékelődött gennyes fekély most nem "Csak Kérdezem" Zoltán, hanem "Az Ember, Aki Soha Semmit Sem Tud Megbeszélni Az Őt Támogató Társadalmi Szervezetekkel" (AEASSSTMAŐTTSz, az egyszerűség kedvéért) Jenő.

Gyengébbek kedvéért: ha egy újságíró, egy riporter, egy média nem tud névvel szóra bírni embereket egy ügyben, az két, egymást nem kizáró dolgot bizonyít: a szerző hazudik, maga találja ki az egészet, méginkább úgy mondják meg neki megmondóemberek (szaknyelven "véleményvezérek"), hogy mit írjon. A másik lehetőség, hogy a szerző egy fasz, nem ért az újságíráshoz. Na nem ahhoz, ami ma nálunk újságírás. A rendes újságíráshoz nem ért. Mert akkor tudná: magát, újságját, cégét nem égeti igazolhatatlan szövegekkel. Piacgazdaságban ebből a konkurencia botrányt csinál, másnaptól mondják lefelé az előfizetéseket, zuhan az eladás, esik a kiadói részvény.

Persze a cikk írója kis alsamesz a nagy játékban. Kupac szaron a seggszőr. Mindig beleragad egy-kettő, de nem ők az igazi büdös szarok.

És Miavicc kis kihagyás után megint durrogat a Hídlapban is, mondván, lekonyult a demokratikus pöcs, amikor leszavazták a Lőrinc utcai kétirányúsítást, bezzeg ha kétirányú lesz a forgalom megint, akkor meredten áll majd a demokratikus broki, és lehet bekapni, mint a régi jó világban.

Csak hát ez a késő-kádári, proto-SzDSz-en úgy maradt baromállat újfent kihagyja a levélből azt a csekélységet, hogy itten a fasznak megint nem a jó végén áll a levélíró. Hogy itt megint csak áldemokráca ocsúját hinti a rend, a méltóság és a választott képviseleti rendszer tiszta búzája közé.

Mert a népszavazás, éppen mostanában láthatja mindenki, aki néz és normális, valóban üdvös és támogatatndó, amikor a zsarnokká vált hazug kormányzat terpeszkedő mohóságát, jogtiprását, katasztrofális hozzá nem értését és szó szerint életveszélyes hatalomgyakorlását akarjuk megfékezni. "We, the people", írták az ámérikai alapító atyák, vagyis "Mi, a nép".

De Bohocz érve mindössze annyi, hogy "azért köll népszavaznya, mer' van itten valami, amiben őtet leszavazták". (Direkt demagógul írom, hagyjatok már békén!) Érvet, na azt ő nem ír. Halványan utal a megnőtt szennyezésre, miközben elfelejti, hogy azt a port, benzin- és gázolajbűzt nem a belvárosiaknak kell szagolniuk. Isteni közbeavatkozás talán, hogy a Lőrinc utcaiak levele éppen a másik oldalon jelent meg. És isteni az is, csak valami dionüszoszian buja, már-már fallikus, ahogy Bráner, a mindenáron civil, nem az a nyugdíjas tűzoltó, aki MaSzoPosként építgette magát 2006-ban, na az a Bráner ott pucsít a Simor utca végén, gyűjtve az aláírásokat.

Tényleg nincs összefüggés a törpék okoskodása és a szocik lázongása között? Tényleg nem lehet észrevenni, ahogy a Rózsaszín Párducpolip karjai nőnek, növeszti Bérencz és Lopási, hogy aztán összeérjenek nyakunkon?

Porondi művészúr, civilben ittasgyilkos és művészeti igazgató is szép erkölcsiséget, morális magaslatot mutat a kormányzat liberális (ami ma annyit tesz, "akarnok, szűklátókörű, tolvaj") fele által ránk oktrojált deformok mentén. Reklámban, több biztosítós rendszert népszerűsítő reklámban szerepel ő, gondolom a castingon nem kérdezték, hogy "nem-e nevezék mán ki magát Fidesz-többséggel művészeti igazgatónak?".

Szar a szkeccs dramaturgiája, hába, Eörsipista(bácsi)val, Lukács György tanítványával kihalt a teatralitáshoz való érzék a libertörpökből, most már csak a ripacskodás maradt. Bántóan elnagyolt a reklámbéli autószerelőszaki felmászása a kocsihoz, a kocsiból kilógó kócos kábelköteg, és az, ahogy a választól megvilágosodott öreg műszerész képébe beleragyog a xenonizzó (érted, bazz', megvilágosodik, erre kigyullad a lámpa, érted, szimbóleum).

És bántóan ostoba a dialógus szövege is, miszerint a sokbiztosító az olyan, mint ahogy régen csak egy helyen lehetett egyfajta autót venni egy színben, most meg már sok kereskedőnél sokfélét lehet.

Óbazmeg, és látjátok a sokgyermekesek, pályakezdők, nyugdíjasok, "gyártósori motorszerelők", "operátorok",a droidok csordáit az autószalonok előtt? Hát miért nem? Mert nincs rá pénzük? Miért, bazze'? A biztosítókra lesz?

És most valami egészen más: szociológiai felméréssel igazolták, hogy ma nálunk a legnagyobb elszegényedési kockázatot a gyermekvállalás jelenti. Ezt a kurva kommerek és a kurva libik csinálták. Ma e kurvaországban kevésbé baszik rá az, akit kirúgnak, akinek a lábát levágja a vonat, aki elissza a máját, eldohányozza a tüdejét, akin kijön a családi hajlam, géntérkép, novabor, mint aki gyermeket nemz, fogan, vár, szül, nevel.

És ezeknek reklámol az esztergomi Várszínház művészeti igazgatója, akit Lopási, hallerzoltán és Bérencz csináltak meg képviselőnek.

Parányikám, jössz le arról a kurva létráról, mielőtt kirúgják alólad, az apád keservit!...

Basszátok meg, Gyíkok!

Timmy!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egomikomcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr55313456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald Reagen 2008.01.27. 17:38:19

Hát igen, a szép, kultúrált polgári jómodor. gulyaistván, te már csak ilyen primitíven halsz meg :(((

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2008.01.27. 20:29:21

"Gyengébbek kedvéért: ha egy újságíró, egy riporter, egy média nem tud névvel szóra bírni embereket egy ügyben, az két, egymást nem kizáró dolgot bizonyít: a szerző hazudik, maga találja ki az egészet, méginkább úgy mondják meg neki megmondóemberek (szaknyelven "véleményvezérek"), hogy mit írjon."

A Watergate botrány és a "Deep Throat" néven elhíresült, évtizedeken át anonim, ismeretlen eredeti informátor esete mond neked valamit?

McMester 2008.01.28. 20:24:26

szokásod szerint összehordasz itt hetet-havat, és elválasztod a hülyeségeidet egy bekezdéssel. mossad ki azt a szélsőséges csipát a vaksi szemedből te szerencsétlen! nincs annyi hely, hogy minden baromságodra rákérdezzek, hogyanis gondolod! Én viszont azt gondolom, hogy téged már elért a te saját, különbejáratú, sárgás-színű polipod. Gratulálok, megint hülye voltál...

blogolló 2008.01.29. 07:05:30

stílus=ember (bár az utóbbival kapcsolatban vannak kételyeim...)

ÉN 2008.01.29. 09:23:41

Úgy látom, mostanra fogyott el az a pénz, amit karácsonyra kaptál a novemberi-decemberi blogolásodért. Már nincs miből beszerezni az újabb tudatmódosító szereidet. De úgy látom, a tudatod véglegesen módosult és menthetetlen vagy.
Szerintem közel a vég, ezek az utolsó rugások. Ne feledd! Létezik a pokol. Majd írj onnan is:))

đ 2008.01.29. 18:00:57

Karácsony? Szerintem 6 hét letöltendö...

Gulya István 2008.02.16. 18:09:20

A deszkásnak...

Lássa,
Ez szimplán hangzik… Így nincsen hatása!
Mondhatta volna szebben, kis tahó,
Más-más hangnemből… Hallja csak, ni, hahó:
Kihívón: „Az ön valaga zsírja
Görbedő kanócomat csábítja!”
Barátilag: Hisz’ egymás közt vagyunk…
S tudja, hogy mindég azon jár agyunk”
Leírón: Fara nagyra nőtt dombor,
Roppant látványán reng a sok tompor”
Kíváncsian: „Mit rejt e hosszú segg?
Tán tollszár van benne, vagy keressek
Papírvágó kést, ollót is talán?”
Kecsteljesen: „Ön nagy barátja, lám,
A vakondoknak! Lyukat fúrt nekik,
Hol magukat jól kipihenhetik!”
Kötődve: „Kérem, ha pipázik ön,
S a füst ánuszán gomolyogva jön,
Kéménytüzet szomszédja nem jelez?”
Intőn: „Vigyázzon túlsúlyára! Ez
Lehúzza önt, s üleppel bukik fel hátra!”
Gyöngéden: „Lássa, megfakul a háta
Színét a napfény durván szívja ki
Picsája olyan visszfényt ad neki!”
Pedánsul: „Hallott az Arisztofánesz
Nagy állatjáról uraságod? Tán ez:
A Hippokampelefantokamelosz,
Bagzott olyan hévvel, mint ön… e rossz
Hangzású lényben volt ily melegfront!”
Gavallér módon: „A manóba, mondd,
Ez a vízágy jött most divatba? Ej,
Kardom számára pompás kicsi hely!”
Föllengzőn: „Hatalmas, büszke járat,
Egy teljes náthát csak a bősz, száradt
Mistráltól kapsz! Más szél ott meg sem érzik!”
Tragikusan: „Vörös tenger, ha vérzik!”
Bámulva: „Ó, eszembe jut, ha nézlek:
Micsoda cégér egy ricinuscégnek!”
Lírailag: „Kagyló ez, s ön Triton?”
Naivul: „Mondja, mert én nem tudom,
Mikor tájt nézik ezt a műemléket?”
Mély tisztelettel: „Gratulálunk néked
Böszme házadhoz, nagyságos barátom!”
Parasztosan: „Hékás, a számat tátom!
Segg az? Fenét segg! Ördögadta dolga:
Kis bálna jaz, vagy óriásgodzilla!”
Hadászilag: „Ím, megvajazva mered
Lovasroham elvész, ha beléje ered!”
Üzletszerűn: „Tán lutrit rendez? Én
Sejtem, hogy ez lesz a főnyeremény!”
Végül, torzítva Pyramus kriáját:
„Ez dúlta szét a test harmóniáját,
E szörnyeteg!… Pirul az áruló!”
Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hülye fráter is lehet bloglovag!
De hogyha önben annyi lelemény
Lett volna mégis, hogy kivágja szépen
Mindazt, amit most összehordtam én
E díszes, úri hallgatók körében:
A kezdő mondat első negyedét
Éles tollammal vágtam volna szét!
Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!

(Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac Orr-monológja alapján – fordította: Ábrányi Emil – írta: Gulya István. Aki egyébként nem ír eme oldalakra.)
süti beállítások módosítása